Finlalaisille alkanut vuosi tulee opettamaan uutta, kun työkykyvalmentajan johdolla myös työterveyspsykologi, työfysioterapeutti ja työterveyslääkäri pohtivat yhdessä kuntoutussuunnitelmia monenlaisista lähtökohdista.

Työterveyshuollon osaamista myös työelämän ulkopuolella oleville

Jokaisella työikäisellä on oikeus ammattitaitoiseen ja perusteelliseen työkyvyn arvioon riippumatta siitä, onko hän työsuhteessa vai ei. Finla Työterveys kuuluu vuonna 2023 Kelan ammatillisen kuntoutusselvityksen palveluntuottajiin, ja sitä kautta meillä on mahdollisuus olla mukana tukemassa hyvin erilaisia kuntoutuspolkuja – joskus jopa suoranaisia selviytymistarinoita.

>> Lue blogi

Hiihto on hyvä tapa kohottaa kuntoa.

Fyysisen kunnon vaikutukset työkykyyn

Miten saataisiin ihmiset liikkumaan ja huolehtimaan kunnostaan ja hyvinvoinnistaan? Onko meillä tulevaisuudessa työntekijöitä, joiden fyysinen kunto on riittävä työelämään? Työpaikan liikuntamyönteinen ilmapiiri, tuetut harrastusmahdollisuudet ja taukoliikunta ovat monelle helppo ja matalan kynnyksen keino alkaa harrastaa liikuntaa.

>> Lue blogi

Onnistumisen polku uuteen ammattiin

Aina työkyky ei riitä samassa työssä toimimiseen läpi työelämän. Vaikka osaamista on ja intoa riittäisi, tulee eteen tilanteita, joissa työuran uudelleen suuntaaminen on ajankohtaista ja järkevää. Lue Tomi Piipon tarina uudelle uralle lähtemisestä.

>> Lue blogi

Unettomuuden eri ilmenemismuotoihin voi saada apua lääkkeettömästä unenhuollon ohjauksesta.

Lääkkeetön unenhuollon ohjaus auttaa monia unettomia

Unettomuus on tänä päivänä yleinen ongelma työikäisille. Finla tarjoaa asiakkailleen lääkkeetöntä unenhuollon ohjausta sekä yksilö- että ryhmätasolla. Lääkkeetön unenhuolto on Käypä hoito -suositusten ensisijainen unettomuuden hoitomuoto, joka perustuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan.

>> Lue blogi

Finlan työfysioterapian palvelupäällikkö Ulla Karkulahti

Varhaisen tuen toteutuminen edellyttää luottamusta

Finlan työfysioterapian palvelupäällikkö Ulla Karkulahden tutkimuksen mukaan esihenkilöt kokevat varhaisen tuen toteuttamisen haastavana ja toivovat työterveysyhteistyön tiivistämistä.

>> Lue blogi

Finlan työkykyvalmentaja Sarita Ikkala

Finlassa rakennetaan tulevaisuuden työkykyä

Finlan työkykyvalmentaja Sarita Ikkala on viime aikoina toteuttanut Finlan työterveyshuollon asiakasyrityksille lukuisia työkykyä edistäviä ryhmävalmennuksia, joille on syntynyt kasvava tarve.

>> Lue blogi

Kuvassa vasemmalta TampereMission henkilöstöjohtaja Merja Lahtinen, toimitusjohtaja Tarja Eho, Finlan työterveyslääkäri Elina Sivu ja työterveyshoitaja Anniina Tuurna.

Työterveyskumppanuus on yhteistä tekemistä tulevaisuuden hyväksi

TampereMission ja Finlan vuoden alussa alkanut työterveyshuollon kumppanuus on ollut monipuolista ja laadukasta heti alusta lähtien. Erityisesti työkykyjohtamisen saralla on otettu monia edistysaskelia.

>> Lue blogi

Työfysioterapeutti Linnea Sainio

Ihmisten kohtaaminen on työfysioterapeutti Linnea Sainion vahvuus sekä työssä että jääkiekkokaukalossa

Finlassa elokuussa työfysioterapeuttina aloittaneen Linnea Sainion arki jakautuu joustavasti päivätyön ja jääkiekkotuomaroinnin välille. Ihmisten auttamisesta motivoituva Sainio uskoo, että jokaisesta työpäivästä ja pelistä voi oppia jotain uutta.

>> Lue blogi

Finla tukee mielen hyvinvointia

Finlan matalan kynnyksen palvelut tukevat mielen hyvinvointia

Koronapandemia, sota Ukrainassa ja energiakriisi ovat muuttaneet maailmaa lyhyessä ajassa. Uudet uhkakuvat aiheuttavat monille ahdistuneisuutta, joka saattaa viedä voimavaroja sekä työskentelystä että henkilökohtaisesta elämästä. Ilmiö on tunnistettu Finlassa, ja siihen on löydetty erilaisia ratkaisuja.

>> Lue blogi