
Moniammatillinen yhteistyö mahdollistaa työkyvyn säilymisen
Mitä tehdä, jos oma työ on fyysisesti liian rasittavaa? Mitä jos sairaudet yhdessä raskaan työn kanssa aiheuttavat fyysisiä oireita, kipuja, uupumusta, toimintakyvyn laskua ja lopulta sairauspoissaoloja? Finlassa näissä tilanteissa vahvuutena on matalan kynnyksen moniammatillinen yhteistyö, jonka avulla henkilön fyysinen tilanne ja työuran jatko saadaan nivoutumaan jokaiselle parhaiten sopivaksi ratkaisuksi.

Poikkeuksellista haastetta lääkäriaikojen saatavuudessa – perumiskäytännön kevennys 15.8.2022 asti
Kevennämme normaalia aikojen perumiskäytäntöä tilapäisesti. Varatun lääkärin vastaanottoajan voi nyt poikkeuksellisesti perua kuluitta vielä samaan aamuun klo 7.00 mennessä 15.8.2022 saakka. Huomaathan, että chat-viestin voit jättää meille milloin tahansa ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin. Asiakaspalvelumme sairaanhoitajat vastaavat viesteihin Finlan aukioloaikojen puitteissa.

Laskuliitteet ilmaiseksi Finlan työterveysportaalissa – paperiset laskuliitteet maksullisiksi 1.10.2022 alkaen
Finlan asiakkailla on mahdollisuus saada maksutta käyttöönsä Työterveysportaali osana työterveyshuollon palveluita. Työterveysportaalissa on oma osionsa myös laskuliitteille. Siirtymällä hyvissä ajoin Työterveysportaalin ja sen laskuliiteosion käyttäjäksi vältät 1.10. käyttöön otettavan paperiliite-lisän.

Kesän 2022 aukioloajat
Kesän lomakausi tuo taas muutoksia Finlan asemien aukioloihin. Etäpalvelut ovat ketterästi käytettävissä OmaFinlassa koko kesän ajan. Asiakaspalvelumme palvelee koko kesän arkisin kello 7:00–16:00.

WEBINAARI – Rankka työ käy urheilusta?
Moni saattaa ajatella, että riittävän rankka työ käy urheilusta eikä vapaa-ajalla tarvitse vastapainoksi harrastaa liikuntaa. Jos työ kuitenkin mielletään urheilusuoritteeksi, eikö silloin pitäisi myös huolehtia urheilusuorituksen lailla riittävästä valmistautumisesta, palautumisesta sekä kunnon ylläpitämisestä? Katso vinkkejä webinaaritallenteestamme!

15 myyttiä työterveydestä – Opas työkyvyn optimointiin
Finlan ilmainen opas ”15 myyttiä työterveydestä” esittelee yleisimmät työhön ja työterveyteen liittyvät myytit sekä analysoi ongelmat ja ratkaisut niiden taustalla.

Koronan antigeenitestit Finlassa
Finla Työterveydessä koronaviruksen antigeenitestejä (pikatesti) tehdään sekä oireisille että oireettomille.

Ergonomia työturvallisuutta ja työhyvinvointia parantamassa
Ergonomian huomioiminen on tarpeen työpaikan jokapäiväisessä toiminnassa, mutta siihen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota etenkin silloin, kun työtiloja tai -välineitä ollaan uudistamassa.

WEBINAARI – Psyykkinen hyvinvointi kriisitilanteessa
Sota on tullut osaksi tietoisuuttamme ja elämäämme. Tämä aiheuttaa meissä monia tunteita ja ajatuksia. Finlan työterveyspsykologi Heidi Ruohotie antaa vinkkejä, miten tukea hyvinvointia epävarmassa maailmassa.