Eläkkeelle jäävälle työterveyshoitaja Virpi Ylikoskelle parasta työssä on ollut ihanat asiakkaat

Virpi Ylikoski on viihtynyt Finla Työterveydessä yli kolme vuosikymmentä. Kun Virpi kuuli avoimesta työpaikasta silloisessa Tampereen Työterveys ry:ssä, hän soitti ja pääsi haastatteluun saman tein. Asia eteni nopeasti, sillä Virpi sai työpaikan vielä samana päivänä.

Heti aluksi työterveyden syvään päätyyn

Yksi Virpin ensimmäisistä yritysasiakkaista oli Pirkanmaalla sijaitseva tekstiilituotteita valmistava yritys, joten Virpi pääsi hyppäämään niin sanotusti työterveyspalveluiden syvään päätyyn, kun vastassa oli työntekijöitä värjäämössä, kutomossa, toimistotiloissa, ompelimoissa, pakkaamoissa ja niin edelleen. Tuolloin yrityksellä oli jopa oma, erillinen ATK-huone. Näitä ei enää tänä päivänä näe.

Virpin sydäntä lähellä ovat olleet erityisesti eri alojen tuotannon ammattilaiset. Työterveyshoitajan työn yksi parhaita puolia on Virpin mukaan ollut mm. asiakkaiden tiloissa käyminen, jolloin on tutustunut monien eri alojen toimintaan. Työterveysala kehittyy koko ajan ja on hyvää hankkia siihen liittyvää koulutusta ja tehdä tiedonkeruuta.

Virpi kiittää erityisesti Finlan tukitoimintoja

Kehitysvauhti on ollut nopeaa myös Finlan sisällä. Virpi haluaa nostaa esille ja kiittää erityisesti Finlan nykyaikaisia tukitoimintoja laskutuksessa, raportoinnissa, asiakkuustiimissä sekä Acute- ja Walon tiimissä. Hän kertoo, että aina on saanut asiaan kuin asiaan apua ammattilaisilta, kun sitä on sisäisesti tarvinnut. Vuosien varrella myös työohjeet ja työn läpinäkyvyys ovat parantuneet huomattavasti

Pitkät asiakassuhteet ja työterveyshoitajan arki

Virpi kertoi myötäelävänsä pitkäaikaisten asiakkaidensa iloja ja suruja. Pyrkimys on ollut aina kohti positiivisuutta ja asiakkaan voimavaroja. Omakin näkökanta avartuu, kun tapaa eri elämänvaiheissa olevia ja eri kulttuureista tulevia henkilöitä.

Kangasalan asemalla asiakkaina on ollut paljon ns. altisteisia yrityksiä, jolloin tehtävänä on keskittyä työterveyshuollon lakisääteiseen tehtävään kuten terveystarkastuksiin. Oma ammattitaitoinen ja mahtava työterveystiimi on ollut korvaamaton apu.

Virpi on aina vienyt ideoita Finlassa eteenpäin kehitysehdotuksina. Virpi muistelee myös ilolla sitä, että Finlassa on aikoinaan ollut englannin kielen kursseja, joilla opiskeltiin yhdessä työterveyshuollon sanastoa. Erityisesti englannin kielestä on tullut osa jokapäiväistä työtä. Opiskelusta on tullut yhä helpompaa, kun etäpalvelut mahdollistavat, minkä tahansa aiheen opiskelun, vaikka kotoa käsin.

Kiitos Virpi kaikista vuosista ja paljon onnea eläkepäiviin!

Lue lisää:

Työntekijätarina: Mikä sai Mirja Mustasillan viihtymään Finlalla yli 30 vuotta?

Finlan hoitoalan ammattilaiset saavat hehkutusta asiakaspalvelussa – Asiakastyytyväisyydessä arvosanaksi 9

Kiinnostaako avoimet työpaikat Finlalla? Katso ne täältä.