Finla starttasi liikunnallisen kesäkauden

Finlan liikuntailtapäivä Nokian keskusurheilukentällä 27.5. keräsi tuulesta huolimatta sitkeitä kuntonsa testaajia juoksuradalle ja oheistoimintaan. Iltapäivän anti oli monipuolinen: tarjolla oli kävely- sekä Cooper-testejä, verenpaine- ja puhallusmittausta, lihashuoltoa putkirullauksen parissa, kehonkoostumusanalyysia, arpajaisia sekä terveystietoutta uusista ravitsemussuosituksista. Jokainen osallistuja sai halutessaan henkilökohtaista palautetta testituloksista, kehonkoostumuksesta ja neuvoja kunnon ylläpitoon.

Rullailu on mukavaa, vaikka kipupisteitäkin löytyy.
Rullailu on hauskaa, vaikka kipupisteitäkin löytyy.

Harri Huhtala on aktiivinen liikkuja ja osallistunut jo useamman kerran Finlan liikuntailtapäivään. Hänelle Cooperin testi ei ollut tiukka paikka – juoksu eteni alkumetreiltä loppuun saakka odotetusti ja Huhtala oli tyytyväinen tulokseen. Juoksurutiinia mieheltä löytyykin runsaasti, sillä taustalla on peräti 35 juostua maratonia viidentoista vuoden ajalta. Tälle kesälle ei ole vielä lyötynä lukkoon tiettyä maratonpätkää, mutta varmaa on se, että mies juoksee tänäkin kesänä. ”Voi kai sanoa, että olen hurahtanut juoksuun. Ruskamaraton syksyllä sekä yömaraton ovat olleet mainitsemisen arvoisia maratonkokemuksia, joita voin suositella.”

Harri Huhtala saa positiivista palautetta työfysioterapeutti Merja Heinolalta.
Harri Huhtala saa positiivista palautetta työfysioterapeutti Merja Heinolalta.

Myös Ari Järvinen osallistui Cooperin testiin ja kipitti matkan erinomaisin tuloksin. Hänelle liikkuminen on ollut elintapa jo pitkään, erilaisten urheilulajien muodossa. ”Liikuntailtapäivä oli jälleen hyvin onnistunut tilaisuus ja tänne mielelläni tulen seuraavankin kerran. Työn ohella on tärkeää pitää itsestään huolta, tähän olen pyrkinyt jo nuoresta lähtien. Hienoa, että työnantaja antaa tähän mahdollisuuksia esimerkiksi tukemalla näihin tapahtumiin osallistumista.”

Ari Järvinen tyytyväisenä juoksun jälkeen
Ari Järvinen tyytyväisenä juoksun jälkeen kuuntelemassa tuloksia työfysioterapeutti Arto Rantamäeltä.

Finlan työfysioterapeutti Merja Heinola on ollut yksi liikuntatapahtuman puuhaajista jo vuodesta 2003 lähtien. ”Tänä vuonna osallistujamäärä jäi harmillisen pieneksi Ratinan urheilukentän remontin vuoksi. Hienoa kuitenkin, että tämä aktiivinen väki löysi tiensä paikalle. Toivon mukaan työntekijät ja työnantajat ovat yhä innokkaampia kunnon ylläpitäjiä, jotta liikuntapäivät toteutuvat tulevaisuudessakin!” Finlalaiset ovat saaneet osallistujilta vuosi toisensa jälkeen hyvää palautetta; täältä on mahdollista saada henkilökohtaista tsemppiä ja vaikkapa startti jatkuvaan liikunnan harrastamiseen.

Arpajaisonnea tilaisuudessa saivat osakseen Petteri Saukoniemi sekä Olli Susi, joille lähti teemaan sopien Finlan urheilijalle tuunatut EA-pakkaukset. Onnea!