Esittelyssä Finlan uusi työterveyshoitaja Johanna Jäger

Olen Johanna Jäger ja aloitin työni Finlassa työterveyshoitajana marraskuun alussa. Toimin toisella palveluntarjoajalla työterveyshoitajana reilut 11 vuotta. Finlan edustama arvomaailma ja se, että tehtävässä pääsee hoitamaan suurta ja selkeää kokonaisuutta, saivat minut siirtymään Finlaan.

Täällä toimin suuren valtakunnallisen asiakkuuden koordinoivana hoitajana. Tehtävässäni vastaan paikallisten työterveystoimien järjestämisestä yhdessä yrityksen kanssa. Tämän lisäksi tehtäviini kuuluu asiakasyrityksen työterveyspalvelujen yhtenäinen toteuttaminen kaikilla paikkakunnilla.

 

Millaista perehdytyksesi on ollut?

Perehdytys on vielä tällä hetkellä käynnissä ja se on sujunut erittäin hyvin. Perehdytyksestä on tehnyt erityisen mukavaa se, että minua perehdyttämässä on aikaisemmin tehtävää hoitanut henkilö. Koska hoidettavanani on suuri kokonaisuus, on otettava paljon asioita haltuun. Siksi on mukavaa, että perehdytysvaiheessa on paljon lähitukea saatavilla.

 

Mitä kaikkea olet jo päässyt tekemään?

Loppuvuosi on tunnetusti työterveysalalla kiireistä aikaa, sillä suunnittelemme parhaillaan ensi vuoden yhteistyökuvioita. Sen vuoksi tämä onkin loistava aika vuodesta aloittaa uutena työntekijänä: olen päässyt näkemään, mitä kuluvana vuonna on tapahtunut ja pääsen suunnittelemaan tulevaa vuotta yhdessä asiakasyrityksen kanssa! Tämän lisäksi olen päässyt antamaan influenssarokotteita yrityksissä ja opettelemaan uuden käyttöjärjestelmän käyttöä. Olen perehdytysvaiheessa oppinut käytännön kautta, millaista työterveydenhuollon järjestäminen Finlassa on.

 

Minkälainen mielikuva sinulle on muodostunut Finlasta työnantajana?

Jo työhaastattelussa sain sellaisen kuvan, että Finla on työpaikkana lämminhenkinen ja kehittyvä. Vastaanotto on ollut lämmin sekä muiden työntekijöiden että asiakasyritysten puolelta: ihmiset ovat ottaneet minut ihanasti vastaan ja voin luottaa siihen, että saan apua tarvittaessa. Voin hyvillä mielin sanoa, että täällä ollaan ihmisten ja yritysten kanssa tekemisissä suurella sydämellä.

 

Mitä odotat tulevalta työuraltasi Finlalla?

Koska pääsen koordinoimaan suuren asiakkuuden työterveystoimia, odotan työuraltani ennen kaikkea pitkäjänteistä ja syvälle menevää yhteistyötä asiakasyrityksen kanssa. Saan työssäni keskittyä yhteen suureen kokonaisuuteen, jolloin vaikuttamiskeinot ovat työterveyshuoltotyössä paljon tavallista laajempia.