Finla Työterveys on liittynyt osaksi potilastiedon arkistoa

Finla Työterveyden 14.6.2016 alkaen kirjatut potilaskertomukset ovat luettavissa myös Potilastiedon arkistossa. Potilastiedon arkisto on palvelu, jonne terveydenhuollon yksiköt tallentavat potilastietoja omista tietojärjestelmistään tietoturvallisesti. Potilastiedon arkistoa rakennetaan vaiheistetusti ja sen vuoksi myös tiedot kertyvät arkistoon sitä mukaa kun arkiston käyttö laajenee. Nyt sinne tallennetaan hoito- ja rokotustietoja sekä laboratoriotutkimustuloksia.

Kansalaiset hyötyvät valtakunnallisesta palvelusta myös liikkuessaan eri osissa maata tai käyttäessään useampien terveydenhuollon palveluntuottajien palveluita. Potilastiedon arkiston kautta potilastiedot ovat käytettävissä niissä terveydenhuollon toimintayksiköissä, jotka niitä potilaan hoidossa tarvitsevat. Tämän ansiosta hoitoon liittyvä tieto kulkee paremmin eikä päällekkäisiä tutkimuksia ja hoitoja tarvitse tehdä.

Jotta terveystietoja voidaan tarvittaessa hyödyntää eri hoitopaikoissa, tulee henkilön antaa siihen suostumus. Joustavammin se tapahtuu www.omakanta.fi –sivuilla, missä on myös lisätietoa aiheesta. Kirjautuminen sivuille tapahtuu verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Näin tehden se nopeuttaa palvelua asioidessa terveydenhuollossa.

Ole hyvä ja mene www.omakanta.fi –sivulle jo tänään ja anna suostumus valmiiksi myöhempää tarvetta varten. Näin hoidon turvallisuus lisääntyy. Samalla säästyy aikaa ja rahaa.

Lisätietoa potilastiedon arkistosta www.kanta.fi/fi/7, missä mm 2½ min kestävä video käytäntöön sijoitettuna.

Jotta asiointi työterveydessä olisi jatkossakin sujuvaa, pyydämme ystävällisesti, että välitätte tietoa asiasta eteenpäin yrityksessänne.