Sairastathan lievät flunssaoireet kotona

Koronavirukseen ja muihin infektiotauteihin liittyen meille Finlaan tulee nyt moninkertainen määrä yhteydenottoja tavanomaiseen infektioaikaan verrattuna, ja se ruuhkauttaa puhelinpalveluamme.

Muistuttaisimme THL:n suosituksen mukaisesti, että jokainen sairastaisi lievät hengitystie- ja flunssaoireet kotona, jotta vakavista oireista kärsivät saavat hoitoa. Lieviä oireita ovat mm. nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky ja kuume. Kotona pitäisi pysytellä niin kauan, että oireet loppuvat.

Ota yhteyttä terveydenhuoltoon vain, jos sinulla on vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Ota aina ensin yhteys puhelimitse, jotta tauti ei leviä muihin.

Toivomme, että tässä tilanteessa työnantajat eivät vaatisi poissaolotodistusta hengitysinfektiopotilailta vaan hyödyntäisivät omailmoitusmenettelyä/esimiehen luvalla poissaoloa, toisaalta epidemian hillitsemiseksi ja toisaalta jotta terveydenhuollon resurssit saadaan kohdennettua oikein. Jos tämä ei yrityksessänne ole ollut mahdollista, suosittelemme vahvasti omailmoituskäytännön käyttöönottoa tilapäisesti tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.