Finla Työterveys haluaa olla työntekijän ja yrityksen apuna työelämän pulmakohdissa, ennen sairautta tai medikalisaation tarvetta. Siksi olemme kehittäneet tulevaisuuden työkyky -konseptin. Konsepti sisältää menetelmiä ja valmennuksia, joilla asiakasyritykset mahdollistavat työntekijöilleen korkean motivaation, osaamisen tiedostamisen sekä jaksamisen. Tulevaisuuden työkyky tarjoaa Oivallus-työkalun vaiheeseen, jossa työntekijällä ei vielä ole suuria terveydellisiä haasteita, mutta työssä voi esiintyä esimerkiksi tyytymättömyyttä, lyhyitä poissaoloja tai motivoitumattomuutta. Tulevaisuuden urasuunnittelulla, osaamisen vahvistamisella ja työn tuunauksella meistä jokainen voi lisätä innostusta sekä jaksamista työssään.

Mitä?

 • Ketterä ja joustava tapa tarttua henkilöstön haasteisiin varhain ja tukea työntekijän motivaatiota työelämässä.
 • Kehitetty puhtaasti yritysasiakkaiden tarpeiden pohjalta.
 • Vaikuttavat ja ennaltaehkäisevät menetelmät, positiivinen lähestymistapa.
 • Asiakkaan sisäinen motivaatio keskiössä, kun etsitään ratkaisuja ja oivalluksia työuralle.

 

Miksi?

 • Tulevaisuuden suunnittelulla ja pienellä työn tuunauksella saavutetaan työntekijän parempi sitoutuminen ja motivaatio työelämään.
 • Mielenterveyden häiriöt vievät yhä useamman nuoren työkyvyn – vain joka viides palaa pysyvästi työmarkkinoille (Mattila-Holappa, Kela, 2018 ).
 • Näköalattomuus ja ammatillinen jumi vaivaavat monia – tulevaisuuden työkyky vaatii ennakoivia toimia.
 • Tyytymättömyyden varhainen tiedostaminen ja suunnan muuttaminen – ennen kuin työntekijä hakeutuu työterveyshuoltoon työuupumuksen, pitkittyneen stressin tai univaikeuksien takia.

Työkalut

Oivalluksella vastataan varhaisen vaiheen työkykyongelmien havaitsemiseen ja ratkaisemiseen.

Lue lisää.

Finlan yrityksille kehittämä verkkovalmennus, johon työntekijän on vaivaton osallistua. Valmennus toteutetaan moniammatillisesti Finlan eri asiantuntijoiden toimesta.

Matalan kynnyksen ryhmä, jossa tehdään yksilölliset suunnitelmat, joiden avulla päästään kohti parempaa jaksamista, osaamisen hyödyntämistä työssä sekä tasapainoisempaa arkea. Vetäjinä Finlan työfysioterapeutti ja työterveyshuollon sosiaalialan asiantuntija.

Nuorille aikuisille suunnattu valmennus, jossa lisätään tietoisuutta omasta ammatillisesta identiteetistä ja osaamisesta. Vetäjinä toimivat Finlan työterveyspsykologi ja työterveyshuollon sosiaalialan asiantuntija.

Finlan koulutetut valmentajat vetävät myös Työterveyslaitoksen valmennuksia:
Työuran uurtaja® -valmennus
Työn imua uran seniorivaiheeseen -valmennus
Työuran uurtaja – perhevapailta työelämään

Lue lisää Työterveyslaitoksen sivuilta.

Materiaaleja, lisätietoa ja linkkejä aiheeseen liittyen

 • Kuuntele ja katsele 17.11.2020 julkaistu Tulevaisuuden työkyky webinaari.
  Tulevaisuuden työkyky – webinaari tarjoaa vinkkejä työntekijälle työuran kulmakohtiin sekä työnantajalle näkökulmaa siihen, miksi työntekijän osaamisen tunnistaminen ja ammatti-identiteetin tukeminen lisäävät yrityksen kykyä toimia.
 • Kykyviisari® on maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä kaikille työikäisille.
 • OSATA Osaamismatkalla-hankkeen tavoitteena on vahvistaa ohjaustyötä tekevien uraohjausosaamista digitaalisissa palveluissa ja kehittää yhteistyötä. Linkistä löydät osaamisidentiteettiä tukevia ja tulevaisuussuuntautuneita ohjausmenetelmiä.
 • SPIRAL-menetelmä on ilmainen ja helppokäyttöinen työkalu tavoitteellisen kuntoutuksen tueksi. Tutustu sähköiseen versioon.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä Finlan sosiaalialan asiantuntijoihin ja kysy lisää!
Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@finla.fi

Sarita Ikkala

Kirsi Niittymäki