Ajat muuttuvat ja me muutumme niiden mukana.

Tulevaisuuden suunnittelulla ja urasuunnitelmalla työn merkityksellisyys kasvaa. Osaamisesta huolehtiminen ja oman työn arvostus on tärkeää. Finla Työterveys haluaa olla työntekijän ja yrityksen apuna työelämän pulmakohdissa, ennen sairautta.

Olemme kehittäneet tulevaisuuden työkyky – konseptin. Se pitää sisällään menetelmiä ja valmennuksia, työkykyvalmentajan ohjausta, joilla asiakasyritykset mahdollistavat työntekijöilleen korkean motivaation, osaamisen tiedostamista sekä jaksamiseen huomiota.

 

Mikä on merkityksellistä sinulle työelämässä?

 • Mistä haaveilet?
 • Mitä teet nyt hyvin ja mikä on omassa työssäsi sitä parasta?
 • Oma työ unelmatyöksi?
 • Hahmottomuutta työuralla?
 • Oletko ”eläkevirassasi” vai haaveiletko muusta mutta et tiedä miten edetä?

Miksi suunnitella tulevaa?

 • Työn ilo takaisin
 • Tulevaisuuden suunnittelulla ja pienellä työn tuunauksella saavutetaan työntekijän parempi sitoutuminen ja motivaatio työelämään.
 • Mielenterveyden häiriöt vievät yhä useamman nuoren työkyvyn – vain joka viides palaa pysyvästi työmarkkinoille (Mattila-Holappa, Kela, 2018 ).
 • Näköalattomuus ja ammatillinen jumi vaivaavat monia – tulevaisuuden työkyky vaatii ennakoivia toimia.
 • Tyytymättömyyden varhainen tiedostaminen ja suunnan muuttaminen – ennen kuin työntekijä hakeutuu työterveyshuoltoon työuupumuksen, pitkittyneen stressin tai univaikeuksien takia.

Finlan työkykyvalmentajat

Työkykyvalmentajat tapaavat asiakkaita Finlan kaikissa toimipisteissä. Tapaamisen lähtökohta on asiakkaan tarve, jonka ei aina tarvitse olla sairauteen liittyvä. Käynneille lähettää oma työterveyshoitaja, -lääkäri tai työfysioterapeutti. Myös esihenkilö voi kannustaa/suositella työkykyvalmentajan kanssa tapaamista.

 • Urasuunnittelun avulla saat välineitä johtaa omaa uraasi, hyödyntää omaa osaamistasi sekä tarvittaessa markkinoida osaamistasi. Uraohjauskäyntien pohjalla on monesti  OIVALLUS-työkalu
 • Työkykyvalmentajan käynneillä aiheena voi olla motivaatiohaasteet, työelämän jumit, jaksaminen, sairaus tai työkyvyttömyyden uhka. Käynnin teemana voi olla tavoitteesi kirkastaminen tai suunnitelman laatiminen.
 • Saat apua suunnitelman laadintaan. Suunnitelma voi sisältää yksilölliset tavoitteet omalle työurallesi ja työkyvyn lisäämiseen. Suunnitelmassa voidaan arvioida oman työsi ominaisuuksia ja vaatimuksia ja omaa suhdettasi niihin. Oman itsetuntemuksen vahvistaminen ja ammatti-identiteetin tiedostaminen on oleellinen osa omaa työkyvyn suunnitelmaa.
 • Muutosvalmennuksen avulla saat apua muutostilanteen kohtaamiseen, kuten irtisanotuksi tuleminen, tai jos sinulla on itselläsi tarve vaihtaa työpaikkaa tai löytää ratkaisuja epäsopivaan työtilanteeseen.
 • Finlan työkykyvalmentajat ohjaavat myös ammatillisen kuntoutuksen polkuja

 

 

”Jokaisella
meillä
tulisi olla
oma
työkykysuunnitelma”

Palvelut

Oivalluksella vastataan varhaisen vaiheen työkykyongelmien havaitsemiseen ja ratkaisemiseen.

Lue lisää.

Muutosvalmennus auttaa silloin, kun työntekijä tarvitsee apua muutostilanteen kohtaamiseen, tulee tarve vaihtaa työpaikkaa tai tuunata omaa työuraa nykyisessä työpaikassa, edessä on ammatillinen jumi tai on tarve kehittää osaamista.

Lue lisää.

Matalan kynnyksen ryhmä, jossa tehdään yksilölliset suunnitelmat, joiden avulla päästään kohti parempaa jaksamista, osaamisen hyödyntämistä työssä sekä tasapainoisempaa arkea. Vetäjinä Finlan työfysioterapeutti ja työkykyvalmentaja.

Nuorille aikuisille suunnattu valmennus, jossa lisätään tietoisuutta omasta ammatillisesta identiteetistä ja osaamisesta. Vetäjinä toimivat Finlan työterveyspsykologi ja työkykyvalmentaja.

Finlan koulutetut valmentajat vetävät myös Työterveyslaitoksen valmennuksia:
Työuran uurtaja® -valmennus
Työn imua uran seniorivaiheeseen -valmennus
Työuran uurtaja – perhevapailta työelämään

Lue lisää Työterveyslaitoksen sivuilta.

Finlan yrityksille kehittämä verkkovalmennus, johon työntekijän on vaivaton osallistua. Valmennus toteutetaan moniammatillisesti Finlan eri asiantuntijoiden toimesta.

Materiaaleja, lisätietoa ja linkkejä aiheeseen liittyen

 • Kuuntele ja katsele 17.11.2020 julkaistu Tulevaisuuden työkyky webinaari.
  Tulevaisuuden työkyky – webinaari tarjoaa vinkkejä työntekijälle työuran kulmakohtiin sekä työnantajalle näkökulmaa siihen, miksi työntekijän osaamisen tunnistaminen ja ammatti-identiteetin tukeminen lisäävät yrityksen kykyä toimia.
 • Kykyviisari® on maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä kaikille työikäisille.
 • OSATA Osaamismatkalla-hankkeen tavoitteena on vahvistaa ohjaustyötä tekevien uraohjausosaamista digitaalisissa palveluissa ja kehittää yhteistyötä. Linkistä löydät osaamisidentiteettiä tukevia ja tulevaisuussuuntautuneita ohjausmenetelmiä.
 • SPIRAL-menetelmä on ilmainen ja helppokäyttöinen työkalu tavoitteellisen kuntoutuksen tueksi. Tutustu sähköiseen versioon.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä Finlan työkykyvalmentajiin ja kysy lisää!
Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@finla.fi

Sarita Ikkala

Kirsi Niittymäki