TAO, Turun Ammattiopistosäätiö

Räätälöitävää työterveyshuoltoa – ”Finlan toiminta on maanläheistä, ja se sopii meille hyvin”

TAO, Turun Ammattiopistosäätiö päätyi valitsemaan Finlan yksilöllisen ja räätälöitävän palvelun vuoksi. Pieni oppilaitos löysi Finlasta itsensä kokoisen
työterveyshuollon kumppanin.

Kun yksityinen ammatillinen oppilaitos TAO, Turun Ammattiopistosäätiö etsi muutama vuosi sitten uutta työterveyshuollon palvelutarjoajaa, haussa oli alusta alkaen pienemmän mittakaavan toimija.

”Halusimme, että kumppanimme ymmärtää, etteivät kaikki yritykset ole yhtä isoa massaa. Toiveenamme oli, että toimintaa räätälöidään juuri meille sopivaksi, eikä oleteta, että kaikki haluavat tehdä asiat yhdellä ja samalla tavalla”, kertoo TAO:n rehtori Pirjo Ylönen.

Matkan varrella olemme onnistuneet lunastamaan odotukset.

”Finlan toiminta on maanläheistä, ja se sopii meille hyvin. Asioista voi keskustella suoraan oikean ihmisen kanssa”, Ylönen kiittelee.

Ennakointia ja joustavuutta

TAO on järjestänyt ammatillista koulutusta jo vuodesta 1929 asti. Toiminta perustuu Ida ja Samuel Koskisen testamenttiin, jonka mukaan TAO:ssa tulee kouluttaa maalareita ja muiden käsityöalojen osaajia.

Tällä hetkellä oppilaitoksessa on mahdollista opiskella yhdeksää erilaista käsityöalan ammattia, ja TAO toimii Turussa kolmessa eri toimipaikassa. Opiskelijoita on noin 350 ja henkilökuntaa 37.

Työterveydellä on työyhteisössä iso merkitys.

”Ennakointi on tärkeää, ja haluamme, että hoitoon pääsee ajoissa, ennen kuin tilanteet etenevät pitkiksi sairauslomiksi”, Ylönen painottaa.

Myös palvelun joustavuus saa häneltä kiitosta. Yhdeksi esimerkiksi Ylönen nostaa kausittaiset rokotukset, jotka on mahdollista ottaa työpaikalla.

”Meillä olisi kova työ hankkia sijaisia, jos jokainen kävisi erikseen hakemassa rokotteen. Minusta on todella kiva, että rokotukset tullaan antamaan meille paikan päälle, sillä näin ne onnistuvat yhden välitunnin aikana”, Ylönen sanoo.

Keskusteluyhteys työterveyshuollon kanssa toimii

TAO tarjoaa henkilöstölleen laajan työterveyssopimuksen. Ylösen mukaan sekä henkilöstölle että työnantajalle on erityisen tärkeää, että työterveyteen saa helposti yhteyden.

”Finlaan saa helposti kontaktin, olipa kyse mistä asiasta tahansa. Yhden puhelun takaa löytyy ihminen, joka osaa hoitaa asian, eikä tarvitse soittaa moneen paikkaan.”

Ylönen kiitteleekin sitä, että henkilöstöllä on oma nimetty hoitaja, johon saa nopeasti otettua yhteyttä. Hän kertoo olevansa tyytyväinen myös siihen, että häneen ollaan aina yhteydessä, jos on epävarmaa, mitä työterveyssopimukseen kuuluu.

”On hyvä, että kysytään ja varmistetaan. Keskusteluyhteys toimii hyvin”, Ylönen sanoo.

On myös selvää, millaisia terveisiä hän haluaa Finlan väelle viestittää:

”Älkää kasvako liian suureksi! Pienuus on kaunista, onhan oppilaitoksemmekin suhteellisen pieni. Maailma ei ole yksi iso massa, vaan se voi olla yksilöllisempikin”, Ylönen summaa.

Katso myös: