Muista kausi-influenssarokotus – vähennä sairauspoissaoloja

Nainen keltaisessa t-paidassa, nostaa hieman hihaa ja näyttää laastarin olkavarressa.

Kausi-influenssa on influenssa A- ja B-virusten aiheuttama hengitystietulehdus. Kausi-influenssaepidemioita esiintyy joka talvi.

Tauti tarttuu helposti pisaratartuntana yskiessä tai käsien välityksellä niistäessä. Tauti leviää nopeasti esim. työpaikoilla, kouluissa ja julkisissa liikennevälineissä.

Influenssa alkaa tyypillisesti nopeasti nousevalla korkealla kuumeella, siihen liittyy lihaskipua, päänsärkyä ja huonovointisuutta. Kuten tavallisissa nuhakuumeissakin myöhemmin ilmaantuu kuivaa yskää, kurkkukipua ja nuhaa. Oireet kestävät yleensä noin viikon, yskä voi jatkua pitempäänkin.

Terveen henkilön influenssan hoito on pääosin oireenmukaista; lepo, tulehduskipulääke tai parasetamoli riittävät. Jälkitaudit, kuten poskiontelo- ja korvatulehdukset sekä keuhkokuume ovat yleisempiä kuin tavallisissa nuhakuumeissa.

Influenssarokotus

  • Tärkeä keino ehkäistä influenssaa on rokottaminen. Rokote on joka vuosi erilainen riippuen siitä, minkälainen tauti maailmalla liikkuu.
  • Julkinen sektori huolehtii riskiryhmien rokottamisesta ja työterveyshuollosta rokotuksen voi saada joko työnantajan kustantamana tai itse maksaen. Hinta on 34 euroa, sisältää rokoteaineen, rokotuskäynnin ja kantamaksun. Tarjoamme rokotusta lokakuusta tammikuuhun.
  • Rokotuksen voi saada eri toimipisteissämme varaamalla ajan rokotukseen tai vastuutyöterveyshoitajan kanssa asiasta erikseen sopien.
  • Rokotusajat ovat varattavissa viikosta 41 alkaen nettiajanvarauksen kautta. Ajan voi varata myös asiakaspalvelumme kautta. Ensimmäiset rokotusajat viikosta 42 alkaen.

Lue lisää, miten voit vaikuttaa terveyteesi positiivisesti:

Yhteiskunnalliset muutokset näkyvät ravitsemusterapeutin vastaanotolla

Työkykyvalmennus tarjoaa keinoja motivaation ja työkyvyn turvaamiseen