Työarjen nakertajat kesytetään yhdessä

Työelämän vaatimukset muuttuvat jatkuvasti. Arkirutiinien mielekkyys ja jaksaminen perustuvat entistä vahvemmin merkityksellisyyden ja kuulluksi tulemisen tunteisiin. Henkilöstösi motivaatiohaasteet, muutospaineet sekä kommunikaation puute aiheuttavat yhä enemmän työkyvyn heikentymistä, sairauspoissaoloja ja ennenaikaista eläköitymistä.

Siksi Finlan työterveyspalvelutkin keskittyvät vahvasti ennakointiin ja matalan kynnyksen yhteistyöhön. Valmentajamme auttavat yrityksiä turvaamaan toimivan työarjen sekä löytämään uusia näkökulmia työelämän jumeihin.

Ota yhteyttä

Työkyvyn nakertajat

Motivaatiomörkö

Motivaatiomörön lempiherkkua on pakkopulla. Se nakertaa työn mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä, jarruttaa tehtävien hoitamista, häiritsee keskittymistä ja suurentelee arjen haasteita.​

Valmennus auttaa tunnistamaan motivaatiohaasteet ennen kuin työkyky laskee.

Kesytä mörkö
Työkyvyn nakertajat

Muutospeikko

Muutospeikko rellestää epävarmoissa tilanteissa. Se kerää työntekijöidesi harteille vanhoja painolasteja, paisuttelee uusien toimintatapojen huonoja puolia ja saa henkilöstösi jämähtämään paikoilleen.​

Valmennuksen avulla uuden oppiminen voidaan sitoa osaksi mukavaa ja toimivaa työarkea.

Kohtaa peikko
Työkyvyn nakertajat

Urajumi

Urajumi aiheuttaa tukoksia ja heikentää työn imua. Se varjostaa tulevaisuudennäkymiä, peittää etenemissuuntia ja aikaansaa henkistä, fyysistä ja sosiaalista painetta.​

Valmennus antaa uusia näkökulmia ja konkreettisia suuntia työuran jatkamiseen.

Avaa jumit
Työkyvyn nakertajat

Huolenhyssyttelijä

Huolenhyssyttelijä nauttii painostavasta hiljaisuudesta. Täysin huomaamatta se luo kommunikaatiokatkoksia ja ristiriitoja työntekijöiden välille sekä etäännyttää keskustelukumppanit toisistaan.

Valmennus auttaa kohtaamaan vaikeitakin asioita yhdessä.

Riko hiljaisuus

Työkykyvalmentajat koko organisaation tukena

Finlan valmentajat toimivat sekä henkilöstöhallinnon, esihenkilöiden että yksittäisten työntekijöiden apuna, jo 50 vuoden kokemuksella. Asiantuntijamme tarjoavat näkökulmia työelämätaitoihin, työkyvyn tukemiseen sekä osaamisen tarkasteluun.

Konkreettisten suunnitelmien ja avoimen kommunikaation avulla voidaan saavuttaa yhdessä asetetut tavoitteet kiireisen ja muuttuvan työarjen keskellä.

Organisaatiovalmennus

Finlan valmentajat ovat henkilöstöhallinnon ja esihenkilöstön tukena jatkuvasti kiihtyvän työelämän murroksessa.

Jo 50 vuoden kokemus työterveydestä on kasvattanut Finlasta työterveyden erityisosaajan, joka toimii aina tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa ja jolla on monipuolinen keinovalikoima työkyvyn tukemiseen.

Lue lisää

Yksilövalmennus

Kaiken työterveyshuollossa tehtävän työn ei tarvitse olla suoraan terveydellistä. Finlan työkykyvalmentajan palvelut ovat yksittäisen työntekijän apuna työuran jäsentämisessä ja suunnittelussa.

Valmentaja toimii ajattelukumppanina työuran myllerryksissä ja auttaa tekemään konkreettisia ja yksilöllisiä suunnitelmia.
­

Lue lisää

Ryhmävalmennus

Finlan ryhmävalmennuksissa pysähdytään oman hyvinvoinnin, uranhallinnan ja osaamisen äärelle. Valmennusten sisältö räätälöidään aina osallistujien tarpeiden mukaan.

Valmentajien kanssa yhteistyössä toimii moniammatillinen tiimi, jossa asiantuntija-apua antavat esimerkiksi työfysioterapeutit ja –psykologit.

Lue lisää

Työkykyvalmennus on nykyaikaisen työarjen tehokas apuväline

Pitkittynyt työhön liittyvä tyytymättömyys voi muuttua uupumukseksi ja johtaa pahimmillaan sairastumiseen. Valmennuksemme ennaltaehkäisee haitallista kehää ja sillä pyritään helpottamaan sekä yksilön, esihenkilöstön että organisaation arkea.

Valmennuksen taloudelliset vaikutukset konkretisoituvat työnantajalle säästöinä. Hyvinvoiva työyhteisö lisää myös viihtyvyyttä ja tuottavuutta sekä houkuttelee uusia osaajia.

Kun valmentajiemme palveluun ohjaa työterveyshoitaja, -lääkäri tai -fysioterapeutti, palvelu on työnantajalle Kela I -korvattavaa. Korvattavuus vaihtelee vuosittain, mutta työnantajalla on mahdollisuus saada jopa 60 % osasta valmennuskuluja takaisin Kela-korvauksena. Korvauksista voit lukea lisää täältä.

Tutustu finlalaisuuteen

Onnistumisen polku uuteen ammattiin

Aina työkyky ei riitä samassa työssä toimimiseen läpi työelämän. Vaikka osaamista on ja intoa riittäisi, tulee eteen tilanteita, joissa työuran uudelleen suuntaaminen on ajankohtaista ja järkevää. Lue Tomi Piipon tarina uudelle uralle lähtemisestä.

Lue lisää
Muistilappu "valaistu lamppu" korkkitaululla.

Moniammatillinen yhteistyö mahdollistaa työkyvyn säilymisen

Mitä tehdä, jos oma työ on fyysisesti liian rasittavaa? Mitä jos sairaudet yhdessä raskaan työn kanssa aiheuttavat fyysisiä oireita, kipuja, uupumusta, toimintakyvyn laskua ja lopulta sairauspoissaoloja? Finlassa näissä tilanteissa vahvuutena on matalan kynnyksen moniammatillinen yhteistyö, jonka avulla henkilön fyysinen tilanne ja työuran jatko saadaan nivoutumaan jokaiselle parhaiten sopivaksi ratkaisuksi.

Lue lisää
Minkälaisen työn tekeminen juuri minua motivoi? Mistä minä innostun?

Kuka ohjaa sinun työuraasi?

Meistä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä ajattelemme työn tekemisestä ja minkälaisia mahdollisuuksia tai esteitä näemme työurallamme olevan. Minkälainen työn tekeminen juuri minua motivoi? Mistä minä innostun? Toisaalta, mikä omassa elämäntilanteessani on juuri nyt mahdollista? Mistä ehkä haluaisin luopua? Säännöllinen pysähtyminen oman työuran äärelle on enemmän kuin paikallaan – meistä jokaiselle.

Lue lisää

Haluatko tietää lisää palveluistamme?

Ota yhteyttä valmentajatiimiimme, kerromme mielellämme lisää!
tyokykyvalmentajat@finla.fi

Työkykyvalmentaja Kirsi Niittymäki
050 573 4446

Asiakaspalvelukeskus Walo
(03) 2563 9555