Webinaari

WEBINAARI – Rankka työ käy urheilusta?

”Kyllä minä saan ihan riittävästi liikuntaa jo töissä…”

”Ei tarvitse kuntosalille lähteä enää työpäivän jälkeen…”

Minkälainen työ itsessään riittää pitämään henkilön työkykyisyyttä yllä?

Moni saattaa ajatella, että riittävän rankka työ käy urheilusta eikä vapaa-ajalla tarvitse vastapainoksi harrastaa liikuntaa. Jos työ kuitenkin mielletään urheilusuoritteeksi, eikö silloin pitäisi myös huolehtia urheilusuorituksen lailla riittävästä valmistautumisesta, palautumisesta sekä kunnon ylläpitämisestä?

Fyysisesti raskas työ, nosto- ja toistotyö, hankalat työasennot ja tärinä voivat altistaa tuki- ja liikuntaelinsairauksille. Työ voi kuormittaa kehoa yksipuolisesti ja mikäli henkilö ei huolehdi riittävästä tasapainottavasta ja palauttavasta harjoittelusta vapaa-ajalla, voi keholle aiheutua ylikuormitusta. Toisaalta työ voi olla myös kevyttä istumatyötä. Aktiivisuus työpäivän aikana jää auttamatta liian alhaiseksi ja staattiset työasennot voivat aiheuttaa lihasaineenvaihduntaan häiriöitä.

Tuki- ja liikuntaelimistön vaivat aiheuttavat eniten poissaoloja töistä ja ovat toiseksi suurin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin. Ennaltaehkäisy ja ongelmiin tarttuminen varhaisessa vaiheessa voivat vähentää pitkäkestoisia ja hankalia tuki- ja liikuntaelinoireita.

Webinaarissa vinkkejä ja ajatuksia jakaa Finlan työfysioterapeutti Kaisu Lehtonen.