Käytäthän kasvomaskia kaikilla vastaanotoillamme.
Ethän tule millekään vastaanotolle hengitystieoireisena ilman ennakkoyhteydenottoa.
Kaikki vastaanottomme vain ajanvarauksella.

Sinulle on annettu yksi keho – millä tavoin pidät siitä huolta?

Työfysioterapeutin asiakastyössä elintapoihin liittyvät ongelmat näkyvät arjen huonossa palautumisessa, vireystilan laskussa ja särkyinä kehossa. Jos ei ole valmis panostamaan hyviin elintapoihin, on todennäköistä, että joutuu panostamaan jatkossa sairaudenhoitoon.

Reagoitko riittävän ajoissa?

Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita, mutta tietyt teemat näkyvät toistuvasti tällä hetkellä asiakasvastaanotolla. Ensimmäinen näistä on, että apua haetaan monesti vasta silloin, kun ongelmat ovat jo turhan vaativia ratkaistaviksi. Aiemmin puuttumalla saataisiin helpommalla ratkaisuja aikaan.

Kaikki mulle heti nyt!

Toinen nähtävissä oleva teema on malttamattomuus. Aloitetaan liikkuminen tai syödään jonkin vallitsevan trendin mukaisesti, eikä oteta huomioon sitä, mikä on oma tavoite ja tarve. Jos tavoitteena on kestävyyskunnon ja arjen vireystilan lisääminen tai kevyemmän ruokavalion opetteleminen, ei kova ja intensiivinen itsensä rääkkääminen heikkokuntoisena tai tiukka ravitsemusmalli stressaavassa elämäntilanteessa tuota haluttua lopputulosta. Ovatko pitkäjänteisyys ja maalaisjärki vähentyneet? Ethän panosta keinoihin, jotka tuottavat huonoja tuloksia isolla vaivalla?

”Miten se ruokavaliomuutos on sujunut aiemmin?
Todella hyvin, sain pudotettua painoa noin 10kg, mutta se tuli lähes tuplana takaisin viiden vuoden ajalla. Nyt aloitin samalla tavalla uudelleen, kyllä se tästä.

Näetkö sen kestävänä tapana, että syöt tällä hetkellä noin puolet tarvitsemastasi energiasta?
No olen mä huomannut, ettei se jaksaminen ole enää ihan samanlaista kuin aiemmin ja pinna on kireällä.

”Kauanko sinulla on ollut tämä selkäongelma?
Noin pari vuotta, se alkoi silloin kun sain toisen lapseni.

Miten se haittaa arkeasi?
No työssä menee ok, kun pystyy seisomaan suurimman osan ajasta, mutta nukkuminen on vaikeaa ja aamulla en oikein pääse ylös sängystä tai pysty pukemaan sukkia.

Miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinsairaus

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet kiusaavat joka viidettä työikäistä. Näistä syntyvät kustannukset liittyen muun muassa työn tuottavuuden laskuun ja sairauspoissaoloihin ovat jo tiedossa. Puhumattakaan muista kehnoihin elintapoihin liittyvistä sairauksista.

Finlan työfysioterapeutit valmistuivat tänä vuonna myös personal trainereiksi. Tavoitteena on tarjota asiakkaillemme entistä enemmän työkaluja näiden haasteiden taklaamiseen ja auttaa saamaan rautainen vireystila niin arjessa kuin työssäkin. Pitkä kokemus kasvotusten tehtävästä asiakastyöstä, työelämätuntemus, fysioterapeuttinen osaaminen kehon kiputiloista ja moniammatillinen yhteistyö mahdollistavat erinomaisesti yksilöllisten ratkaisujen löytämisen ja tarjoavat näin hyvän lähtökohdan personal trainer- palvelulle.

Meille on annettu yksi keho syntyessämme ja sen kanssa kuljemme läpi elämän. Siitä pitää huolehtia, jotta se toimii moitteetta. Mielestäni tulisi tehdä asioita vähemmän, mutta säännönmukaisesti ja sinnikkäästi. Kehostaan pitäisi huolehtia siten, että elämän viimeisinä vuosina voin sanoa ”pääsin täysillä maaliin”!

Sen lisäksi, että hakeudut tarpeen vaatiessa ja ajoissa avun pariin, voit aloittaa kehostasi huolehtimisen vaikka marraskuun porraspäivillä. Jo pelkkä käveleminen paikasta toiseen lisää reilusti kokonaisenergian kulutusta, vähentää staattisista työasennoista johtuvia lihasjumeja ja virkistää!

Eija Laine
Palvelupäällikkö, työfysioterapia
Finla Työterveys Oy[

 

Valtakunnalliset Porraspäivät 7.-13.11.2016

Ota askel terveyteen ja haasta työkaveritkin mukaan! Työyhteisöille suunnatun kampanjan tavoitteena on herätellä pieniin, jokapäiväisiin valintoihin oman terveyden edistämiseksi. Porraspäivien aikana toivomme kaikkien valitsevan viikon ajan portaat hissin sijaan! Ilmoita oma työyhteisösi mukaan hyvinvointitalkoisiin osoitteessa www.porraspaivat.fi. Kampanjaa toteuttaa Kunnossa kaiken ikää -ohjelma.

Käytäthän kasvomaskia kaikilla vastaanotoillamme.
Ethän tule millekään vastaanotolle hengitystieoireisena ilman ennakkoyhteydenottoa.
Kaikki vastaanottomme vain ajanvarauksella.