Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, ota ensin yhteyttä omaan työterveyshoitajaasi tai asiakaspalveluumme puhelimen (03 25639555) tai chatin / videovastaanoton välityksellä. Ethän tule millekään vastaanotolle hengitystieoireisena ilman ennakkoyhteydenottoa.

Finla Työterveys osaksi Potilastiedon arkistoa

Finla Työterveyden 14.6.2016 alkaen kirjatut potilaskertomukset ovat luettavissa myös Potilastiedon arkistossa. Potilastiedon arkistoon liittyviin asiakkaidemme usein esittämiin kysymyksiin vastaa Finla Työterveyden johtava työterveyslääkäri Anu Pekki.

Mikä Omakanta?

Potilastiedon arkisto on osa Kansallista terveysarkistoa eli Kanta-palveluita. Toinen keskeinen osa Kanta-palveluita on Reseptikeskus, jossa käsitellään sähköisiä reseptejä.
Potilastiedon arkistoa rakennetaan vaiheistetusti ja sen vuoksi myös tiedot kertyvät arkistoon sitä mukaa kun arkiston käyttö laajenee. Terveydenhuollon yksiköt tallentavat potilastietoja omista tietojärjestelmistään tietoturvallisesti Potilastiedon arkistoon. Finla Työterveys Oy:stä sinne tallentuu tällä hetkellä hoito- ja rokotustietoja sekä laboratoriotutkimustuloksia.

Omakanta on kansalaisille tarkoitettu palvelu, josta jokainen käyttäjä pystyy verkon kautta lukemaan Potilastiedon arkistoon tallennettuja potilastietojaan ja katsomaan sähköisiä reseptejään. Omakannan kautta voi laittaa myös reseptin uusimispyyntöjä.

Miksi potilastietojeni näkyminen Potilastiedon arkistossa on tarpeellista?

Kansalaiset hyötyvät valtakunnallisesta palvelusta liikkuessaan eri osissa maata tai käyttäessään useampien terveydenhuollon palveluntuottajien palveluita. Potilastiedon arkiston kautta potilastiedot ovat käytettävissä niissä terveydenhuollon toimintayksiköissä, jotka niitä potilaan hoidossa tarvitsevat. Tämän ansiosta hoitoon liittyvä tieto kulkee paremmin eikä päällekkäisiä tutkimuksia ja hoitoja tarvitse tehdä.

Kuinka saan omat potilastietoni näkymään Potilastiedon arkistossa?

Jotta terveystietoja voidaan tarvittaessa hyödyntää eri hoitopaikoissa, tulee henkilön antaa siihen suostumus. Joustavammin se tapahtuu www.omakanta.fi –sivuilla, missä on myös lisätietoa aiheesta. Kirjautuminen sivuille tapahtuu verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Jotta asiointi työterveydessä olisi jatkossakin sujuvaa, pyydämme Sinua antamaan sähköisesti luvan potilastietojesi hyödyntämiseen eri terveydenhuollon yksiköiden väillä. Näin tehden se nopeuttaa palvelua asioidessa terveydenhuollossa, kun vältymme työterveyshuollon vastaanotolla paperisen lupalapun täyttämiseltä ja arkistoinnilta.

Potilastiedon arkiston hyödyntäminen

  1. Ole hyvä ja mene www.omakanta.fi
  2. Kirjaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella
  3. Tutustu Potilastiedon arkiston mahdollisuuksiin
  4. Anna suostumus potilastietojesi hyödyntämiseen eri terveydenhuollon yksiköiden välillä

 

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, ota ensin yhteyttä omaan työterveyshoitajaasi tai asiakaspalveluumme puhelimen (03 25639555) tai chatin / videovastaanoton välityksellä. Ethän tule millekään vastaanotolle hengitystieoireisena ilman ennakkoyhteydenottoa.