Tampereen Työterveys ry:n syysseminaari järjestettiin maanantaina 26.11.2018 työväenmuseo Werstaan auditoriossa. Seminaarissa kuultiin mielenkiintoisia puheenvuoroja työterveyshuollon ajankohtaisista asioista otsikolla Työterveyshuolto nyt: Sotea, työkykyjohtamista ja digitalisaatiota.

Varman projektijohtaja ja asiantuntija Jan Schugk kävi seminaarissa läpi Soten tämänhetkisen tilanteen, ennusteita sen etenemisen aikatauluista ja mitä yritysten on hyvä tietää Soten etenemisestä. Schugkin mukaan yritysten näkökulmasta kaikki jatkuu ennallaan, eikä Sote-konteksti näyttäisi vaikuttavan merkittävästi yritysten arkeen, vaikka työterveyshuollon kehittäminen jatkuu kuten ennen. Tämän lisäksi Schugkilta kuultiin tärkeää asiaa sairauspoissaolojen diagnooseista ja niihin liittyvistä palkanmaksukysymyksistä. Shugk kävi läpi tilastoja sairauspoissaoloista ja eläkkeistä sekä usein kysyttyjä kysymyksiä sairauspoissaoloista, palkanmaksuvelvoitteista ja Kelan sairauspäivärahoista. Aihe herätti myös hyvää keskustelua, ja yleisöltä kuultiin hyviä kysymyksiä teemaan liittyen.

Seminaarissa kuultiin myös esimerkkitarina yrityksestä, jossa työkykyjohtamisella on saatu aikaan kovaa tulosta. Nokian Raskaiden Renkaiden Plant Manager Pasi Antinmaa ja Nokian Renkaiden työkykykoordinaattori, Finlan Outi Antila kertoivat työkykyjohtamisen elementeistä Nokian Raskaiden Renkaiden arjessa. Antinmaa ja Antila korostivat puheenvuorossaan elementtejä, jotka ovat nousseet heidän yrityksessään kaikista tärkeimmiksi. Näitä ovat turvallisuus kaikessa tekemisessä, johdon tuki, esimiesten ja toiminnan jatkuva kehittäminen, työterveyshuollon ja työkykykoordinaattorin läsnäolo arjessa, kuunteleminen ja keskustelu, vastatuuleen varautuminen sekä henkilöstön työtyytyväisyyden jatkuva mittaaminen. Lisäksi inspiroivassa puheenvuorossa kuultiin yrityksen työturvallisuuden kehittämisestä, työkyvynhallintaprosessin toimenpiteistä ja siitä, miten työkykyjohtamisen toimenpiteet ovat vaikuttaneet positiivisesti yrityksen sairaanhoitokuluihin ja poissaoloihin.

Seminaarissa digitalisaatioon pureutuvan päätöspuheenvuoron piti Digiterveyden teknologiajohtaja Pekko Vehviläinen. Puheenvuorossa käytiin läpi, miten nykyaikaista mittausteknologiaa voidaan hyödyntää työhyvinvoinnin tukena. Vehviläisen mukaan teknologialla on paikkansa hyvinvoinnin tukemisessa, sillä se toimii usein merkittävänä apuna itsensä tuntemiseen, motivointiin ja itsensä johtamiseen. Vehviläinen kävi läpi myös Finlassa käytössä olevan Digiterveys-ohjelman ja esitteli sen tuomia etuja niin yrityksen talouden, henkilöstön hyvinvoinnin kuin yrityskulttuurin kannalta.

Start typing and press Enter to search

mielenterveysviikko2018Matto_blogikoko