Poikkeuksellista haastetta lääkäriaikojen saatavuudessa – perumiskäytännön kevennys 15.8.2022 asti

Useamman sairaanhoitopiirin alueella on kiinnitetty tänä kesänä erityistä huomiota siihen, että päivystyksiin ei kesäaikanakaan oteta muita kuin akuutisti päivystyksellistä hoitoa vaativia potilaita. Eri terveydenhuollon yksiköiden kesäsuluista ja lomamiehityksistä johtuen tämä on aiheuttanut avoinna olevien terveydenhuollon yksiköiden ruuhkautumista ja pulaa lääkäriajoista. Ainakaan Pirkanmaalla ei useina päivinä ole ollut lääkäriaikoja myöskään yksityisillä lääkärikeskuksilla, joita muulloin olemme voineet käyttää ylivuotoresurssina tarvittaessa maksusitoumuksella. Valtakunnallisesti haastava tilanne ruuhkauttaa ikävä kyllä myös puhelinliikennettä, kun päivystyspisteistä ohjataan potilaita olemaan yhteydessä työterveyshuoltoon.

Joudumme nyt myös Finlassa poikkeuksellisesti jatkamaan sairauspoissaoloja yli normaalien 3–5 päivän kokeneiden hoitajiemme toimesta tilanteissa, joissa sairauspoissaolo on perusteltu, mutta muuta tarvetta lääkärin arviolle ei diagnostiikan tai hoitolinjojen näkökulmasta ole.

On tärkeää, että käytettävissä ovat lääkäriajat tulevat mahdollisimman tehokkaasti hyödynnettyä, minkä vuoksi kevennämme normaalia aikojen perumiskäytäntöä
tilapäisesti. Varatun lääkärin vastaanottoajan voi nyt poikkeuksellisesti perua kuluitta vielä samaan aamuun klo 7.00 mennessä elokuun puoliväliin (15.8.2022) saakka.

Huomaathan, että chat-viestin voit jättää meille milloin tahansa ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin. Asiakaspalvelumme sairaanhoitajat vastaavat viesteihin Finlan aukioloaikojen puitteissa.

Yhteistyöterveisin,

Anniina Anttila,
johtava työterveyslääkäri
Finla Työterveys Oy

Anu Pekki,
toimitusjohtaja
Finla Työterveys Oy