Oletko jo vieraillut Terveyskylässä?

Terveyskylä on erikoissairaanhoidon verkkopalvelu, joka on kehitetty yhteistyössä asiantuntijoiden ja potilaiden kanssa osana Virtuaalisairaala 2.0 -kehittämishanketta. Palvelu on Suomen kaikkien yliopistollisten sairaanhoitopiirien yhteinen projektikokonaisuus, jota koordinoi HUS.

Terveyskylän kautta kenen tahansa on mahdollista hakea luotettavaa terveysasioihin liittyvää tietoa, sillä kylän tietosisältö perustuu vahvasti yliopistolliseen tutkimukseen ja palvelua ylläpitävät sairaanhoidon huippuasiantuntijat. Terveyskylässä on yhteensä jo noin 30 eri taloa, jotka tarjoavat sairauksiin ja niiden itsehoitoon liittyvän tiedon lisäksi apua elämänlaadun, elintapojen ja oireiden seuraamiseen sekä pitkäaikaisen sairauden kanssa elämiseen.

Terveyskylän talojen tietosisältö on veloituksetta kaikkien käytössä, mutta potilaille tarkoitetut digitaaliset hoitopolut ovat käytössä ainoastaan lääkärin lähetteen saaneilla. Palvelussa on lisäksi erillisiä työkaluja terveydenhuollon ammattilaisten hyödynnettäviksi.

Käy tutustumassa Terveyskylään osoitteessa https://www.terveyskyla.fi/