Millog Oy

”Ihan kuin he olisivat meillä töissä”

Meillä Millogilla on 1 070 työntekijää joka puolella Suomea Sodankylästä Santahaminaan. Olemme puolustusvoimien strateginen kumppani ja huolehdimme Maa- ja Merivoimien kaluston kunnossapidosta. Meillä on sekä työntekijöitä että toimihenkilöitä.

Patria on suurin omistajamme, ja he suosittelivat meille Finlaa. Finla pystyi koordinoimaan laadukkaan työterveyden kaikkiin niihin niemiin ja notkoihin, joissa meillä on toimintaa. Meillä on silti vain yksi työterveyshuoltosopimus ja yksi yhteyshenkilö, mikä helpottaa kovasti meidän arkeamme.

Finlan työterveyshoitaja Nora ja työterveyslääkäri Kirsi ovat kuin oman talon väkeä. Nora on kiertänyt joka toimipaikalla pitämässä varhaisen välittämisen valmennusta. Nora kuuluu lisäksi työhyvinvointiprojektiryhmäämme. Yhteistyö Finlan kanssa on niin saumatonta, että tuntuu ihan kuin he olisivat meillä töissä.

Finlalla ymmärretään Millogin työn ominaispiirteitä. Työntekijöidemme melko korkea keski-ikä yhdistettynä raskaaseen fyysiseen työhön luo haasteita. Meillä onkin yli puolet työterveyshuollosta ennaltaehkäisevää toimintaa. Finlalaiset ovat käyneet perusteellisesti tutustumassa työskentelyolosuhteisiimme ja kehittäneet esimerkiksi työergonomiaa tämän pohjalta.

Pohdimme jatkuvasti myös mahdollisuuksia ylläpitää työkykyä. Hankalissa tapauksissa käännämme jokaisen kiven yhdessä Finlan kanssa – meiltä ei hallitsemattomasti ihmisiä joudu eläkkeelle, mikä on kaikkien osapuolten etu.

Marja Kuronen, henkilöstöjohtaja, Millog Oy